تمیز نگه داشتن یک رستوران نیازمند تلاش زیادی است اما نکاتی برای تمیز کردن یک آشپزخانه صنعتی وجود دارد که کار شما را راحت تر می کند. اولویت همیشه با تمیز نگه داشتن آشپزخانه است اما تمیزی سالن هم به همان اندازه مهم و تاثیرگذار است و می تواند مشتریان شما را خوشحال نگه دارد. تمیزی آشپزخانه هم بر روی سلامت کارکنان شما تاثیر گذار خواهد بود.
اهمیت نظافت در رستوران ها
در حالی که صنعت رستوران داری یکی از کارهای پر سود به شمار می رود اما با رعایت نکردن موضاعت مختلفی همچون نظافت آن، کسب و کار شما می تواند به سرعت شکست بخورد. نظافت و تمیزی آشپزخانه صنعتی شما یکی از تاثیر گذار ترین فاکتورها بر روی تجربه مشتریان تان خواهد بود. این روزها مردم علاوه بر اینکه از رفتن به رستوران های کثیف پرهیز می کنند، نظرات خود را هم در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. در نتیجه رستوران شما به سرعت می تواند به عنوان یک رستوران نه چندان تمیز معروف شود.
ریسک تمیز نبودن آشپزخانه صنعتی در چیست؟
تمیزی و نظافت آشپزخانه صنعتی شما علاوه بر سلامت غذا بر روی فاکتورهای دیگری نیز تاثیر می گذارد. به عنوان مثال کف آشپزخانه شما اگر خیس یا روغنی باشد می تواند باعث سر خوردن افراد و به وجود آمدن حادثه شود. کفپوش های بی کیفیت و یا کهنه و قدیمی نیز می تواند منجر به همین مسائل شود. سالانه بیش از 3 میلیون نفر که در آشپزخانه کار می کنند سر می خورند و برایشان حادثه پیش می آید.
چالش های نظافت یک آشپزخانه صنعتی
رستوران ها معمولا مکان های شلوغی هستند و تمیز کردن منظم بخش های مختلف با توجه به اینکه هر کدام ممکن است نوع خاصی از کار را بطلبد، سخت خواهد بود. به عنوان مثال تمیز کف روغنی آشپزخانه از تمیز کردن کف سردخانه ها کار سخت تری است. هر چند اهمیت هر دو به یک اندازه است.
یکی دیگر از مشکلات می تواند نیروهای جوانی باشند که حاضر نیستند مسئولیت کارهای سخت رابه عهده بگیرند. همچنین بعضی از افراد نیز به دلیل زبان مادری متفاوت ممکن است وظیفه را به درستی متوجه نشوند. شاید به نظر برسد با توجه به این مشکلات آموزش دادن نیروها برای داشتن یک رستوران و آشپزخانه تمیز کار سختی باشد ولی این آموزش در نهایت باعث خواهد شد که خطاهای احتمال کاهش پیدا کرده و هزینه های جانبی نیز کمتر شوند.
چک لیست نظافت آشپزخانه صنعتی
با توجه به این که نظافت یک آشپزخانه صنعتی کار سخت و پیچیده ای به شمار می رود، داشتن یک چک لیست واجب و ضروری است. بهتر است چک لیست ها را بر روی کاغذ پرینت بگیرید و به کارکنان خود بدهید تا بعد از انجام دادن هر وظیفه بر روی آن تیک بزنند. در ادامه چک لیست های نظافت روزانه، هفتگی و ماهیانه را با همدیگر بررسی می کنیم.
چک لیست روزانه نظافت آشپزخانه صنعتی
- تمیز کردن دیوارها
- تمیز کدن گریل های تخت، شیاردار، سرخ کن ها. از نظافت قطعات داخلی آنها غافل نشوید!
- فویل های روی گریل ها و شعله ها را عوض کنید.
- تمیزکردن دستگاه قهوه، ماکروویوها، تسترها
- ضدعفونی کردن سطوح بخش آماده سازی
- تمیزکردن سری دیسپنسر نوشابه
- تمیز کردن سینک ها
- شست و شوی حوله ها، دستمال ها و لباس های کار با ماشین لباسشویی
- تمیز کردن سطوح انبار و سردخانه ها
- ضدعفونی کردن اتاق زباله و سطل های زباله
- تمیز کردن کف آشپزخانه
چک لیست هفتگی نظافت آشپزخانه صنعتی
- تمیز کردن دیواره داخلی فرها، درب ها، لولاها
- تمیزکردن شیرآلات سینک ها
- سرخ کن ها را با آب بجوشانید
- شست و شوی کامل و ضدعفونی کردن سردخانه ها
- تمیز کردن کف شورها
چک لیست ماهیانه نظافت آشپزخانه صنعتی
- پشت خط گرم خود را کامل بشویید
- دستگاه قهوه خود را به طور کامل نظافت کنید
- یخساز خود را تمیز کنید
- فریزها را تمیز کنید
- نگهدارنده روغن و چربی را خالی کرده و تمییز نمایید.
- دیوارها و سقف ها را به طور کامل بشویید
- کانال ها و دریچه های هود را به طور کامل تمییز نمایید
برای مشاهده انواع گریل تخت، شیاردار، سرخ کن و … اینجا را ببینید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.