بیکری

بیکری یکی از جذاب ترین حرفه های دنیا به شمار می آید. شما اگر شغل و حرفه ای را انتخاب کنید که به آن عشق می ورزید،‌ کار کردن برایتان بسیار شیرین تر می شود. حال تصور کنید که چه جیزی شیرین تر از پخت نان و شیرینی و دونات می تواند باشد؟ آیا شما به بیکری و نانوایی علاقه دارید؟ شما می توانید حرفه خودتان را بر مبنی این شغل بگذارید. دنیای پخت نان وشیرینی مملو از اتفاقات هیجان انگیز است. بیکری و شیرینی پزی کاملا بر پایه و اساس علم شیمی جلو می رود و شاید افرا حرفه ای در این زمینه اطلاعاتشان از این علم بسیار زیاد باشد. با ما همراه باشید تا در این مقاله به چند نکته جالب راجع به بیکری و مواد اولیه آن اشاره کنیم که شاید تا به حال نمی دانستید.

 

بیکری

 

بیکری و علم شیمی

بیکری و نانوایی در واقع بر پایه و اساس علم شیمی جلو می رود و صرفا ترکیب کردن چند آیتم با یکدیگر نیست. در واقع کیک ها، نان ها، شیرینی ها، کوکی ها و … همه و همه حاصل اتفاق افتادن یکی سری از مسائل پیچیده شیمیایی هستند. به عنوان مثال زمانی که مضغول بیکری هستید این آرد است که به محتوی شما بافت و شکل می دهد. در حالی که پودر سدیم و یا مایع خمیر تنها باعث رسیدن هوا به آن خواهد شد. تخم مرغ نقشی مانند چسب دارد و باعث چسبیدن تمام مواد به یکدیگر می شود. روغن و کره باعث شکل گیری مزه می شوند. شکر شیرینی را به محصول شما اضافه می کند و آب نقش رساندن رطوبت را دارد. وقتی مواد خشک و مرطوب را با همدیگر مخلوط می کنید گلوتن از پروتئین های ارد شما شکل می گیرد. در همین حین بکینگ پودر یا سدیم باعث می شود که سرعت این اتفاقات در مخلوط شما بالا برود. در نهایت هر کدام از محتویات خمیر شما به دنبال این خواهد بود که آب بیشتری را به خود جذب کند. پس دقت نمایید که ترتیب اضافه کردن مواد بسیار مهم است.

قرار دادن این محتویات درون فر باعث می شود که عکس العمل های آنها آغاز گردد. کربن دی اکسیدی که توسط بیکینگ پودر یا پودر سدیم آزاد شده است باعث تشکیل حباب هایی درون خمیر شما خواهد شد. می بینید تمام اتفاقاتی که درون فر شما در حال افتادن است، بر پایه و اساس علم شیمی جلو می رود. به همین خاطر است که بیکری و نانوایی بسیار با ارزش و مهم به شمار می رود. جتی یک جا به جای و تغییر کوچک درون محتویات شما باعث به دست آمدن نتیجه متفاوتی خواهد شد. برای مثال اگر پودر بیکینگ یا سدیم را زیاد بریزید حباب ها تشکیل نمی شوند و یا در صورت تشکیل نمی توانند به سطح روی کیک یا نان برسند در نتیجه نان و کیکی خمیری به دست خواهید آورد.

 

 

بیکری

 

کوکی با تکه های شکلات | بیکری

شاید برایتان جالب باشد که اولین بار کوکی با تکه های شکلات توسط یک اشتباه درست شده است! در واقع یک نانوایی و شیرینی پزی زمانی که قصد داشته است شکلات آب شده را به درون مایه خمیر بریزد به اشتباه تکه های خرد شده شکلات را درون ظرف خالی کرده است. و بعد از پخت مشاهده کردند که نتیجه خیلی هم بهتر از قبل شده است. نکته بسیار جالب این داستان در اینجاست که تا قبل از این اتفاق ریختن شکلات آب نشده درون مایه خمیر شیرینی کار مرسومی نبوده است و شاید فقط در اثر یک اشتباه ممکن بوده که همچین اتفاقی رخ بدهد. اگر شما هم عاشق کوکی هستید آن هم از نوع کوکی با شکلات تکه ای باید مدیون فردی باشید که برای اولین به طور سهوی این اشتباه را انجام داده است.

 

بیکری

 

جلوگیری از بیات شدن نان و کیک

شاید زمانی که صحبت از باقی مانده یک کیک یا نان می شود همه پیشنهاد بدهند که آن را درون یخچال بگذارید اما قرار دادن آن بروی کانتر عمر بیشتری برای آن محصول را رقم می زند. در واقع شکر و چربی محصولات هستند که باعث می شوند آنها نرم بمانند و زمانی که شما کیک یا شیرینی یا کوکی را درونیخچال می گذارید باعث سفت شدن خود شکر و چربی می شوید. پس سعی کنید زمانی که می خواهید یک کیک یا شیرینی را به مدت زمانی بیشتری تازه نگه دارید آن را درون یخچال نگذارید و باعث بدتر شدن آن نشوید!

 

بیکری

جادوی سدیم

در بحث نانوایی و شیرینی پزی یکی از مهم ترین اجزای پخت سدیم بی کربنات می باشد. اگر تا به حال کار حرفه ای بیکری و نانوایی انجام داده باشید اسم این ماده را حتما شنیده اید. این ماده می تواند در پخت نان اثری جادوگونه بگذارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید از این ماده در آشپزی استفاده های دیگری نیز می توان کرد. برای مثال یکی از راه های مزه دار کردن گوشت تریکب ان با آب و سدیم بیکری است. همچنین اگر قصد دارید که قاشق و چنگال هایی از جنس نقره را حسابی برق بیاندازید می توانید تکه ای ورق آلومینیوم را در کنار آنها قرار داده و با ریختن پودر سدیم بر روی آنها حسابی برقشان بیاندازید. اگر در هنگام آشپزی نیز دچار دستتان ببرد،‌می توانید با ترکیب کردن سدیم و آب و بانداژ کردن آن،‌ سرعت التیام دست خود را بالا ببرید.

 

منبع اصلی این مقاله را از اینجا بخوانید.

برای مشاهده انواع فرهای پخت نان و شیرینی می توانید به اینجا بروید.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *